Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Εμπρησμός σε Ρωμαιοκαθολικό Μοναστήρι κοντά στη Ναζαρέτ



Εμπρησμός σε Ρωμαιοκαθολικό Μοναστήρι κοντά στη Ναζαρέτ (ΦΩΤΟ)

Φωτιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σήμερα σε Ρωμαιοκαθολικό Μοναστήρι στην πόλη Τηβεριάδα κοντά στη Ναζαρέτ του βορείου Ισραήλ και σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πρόκειται για εμπρησμό.
Η Μονή βρίσκεται σε σημείο όπου βρισκόταν Βυζαντινή Εκκλησία του 4 ου μ.Χ.
Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει: «Την πρωΐαν της 5ης / 18ης Ιουνίου 2015, άγνωστοι μέχρι στιγμής ενέπρησαν την Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν/ μοναστήριον των Βενεδικτίνων μοναχών εις το προσκύνημα Tabgha – Αρχαίον Επτάπηγον παρά την δυτικήν όχθην της Τιβεριάδος θαλάσσης.
Η ανακαινισμένη εκκλησία αυτή, ευρίσκεται επί αρχαίας βυζαντινής Εκκλησίας του 4ου μ. Χ. αιώνος μετά θαυμασίων ψηφιδωτών επί του εδάφους, εις την θέσιν του πολλαπλασιαμού των άρτων και των ιχθύων υπό του Κυρίου.
Αντιπρόσωποι των Εκκλησιών, μεταξύ των οποίων ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και ο ηγούμενος του παρακειμένου προσκυνήματος της Καπερναούμ μοναχός Ειρήναρχος, αντιπρόσωποι των Δρούζων και της Ραββινείας, αλλά και παράγοντες της Αστυνομίας, συνέτρεξαν επί τόπου διά την εξέτασιν του επεισοδίου τούτου και συμπαράστασιν.
Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων διαμαρτύρεται εντόνως διά την απαράδεκτον βιαίαν ενέργειαν ταύτην εις βάρος του αρχαίου προσκυνήματος τούτου της Χριστιανοσύνης, επιφυλασσόμενον να προβή και εις κοινήν διαμαρτυρίαν μετά των λοιπών Χριστιανικών Εκκλησιών της Αγίας Γης την αύριον».
1806empr.jpg
1806empr1.jpg
1806empr2.jpg
1806empr3.jpg
1806empr4.jpg
1806empr5.jpg
1806empr6.jpg
1806empr7.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου