Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο Πρίγκηπας Γκάζι στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


 
από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Την Τετάρτην, 5ην /18ην Απριλίου 2012, ο εξοχώτατος πρίγκηψ της Ιορδανίας κ. Εμίρ Γάζη, συνοδευόμενος υπό του Μουφτή της Αιγύπτου κ. Άλη Τζούμαση Τζαμάκ και υπό άλλων θρησκευτικών και πολιτικών προσωπικοτήτων της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, παρουσία του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Σεζάρ Μαρζήε επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον Εξοχώτατον πρίγκηπα υπεδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, περιστοιχούμενος υπό των Αγιοταφιτών Πατέρων. Καλωσορίζων τον πρίγκηπα ο Μακαριώτατος είπεν αυτώ ότι η Ιερουσαλήμ ως Αγία Πόλις αποτελεί υπόδειγμα θρησκευτικής συμβιώσεως Ιουδαίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Επί τη επισκέψει ταύτη ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις τον πρίγκηπα αντίγραφον της Εκκλησίας της Βασιλικής της Γεννήσεως εξ ελεφαντοστούν και βιβλίον του Κορανίου επίσης εξ ελεφαντοστούν. Εις δε τον Μουφτήν Άλυ Τζούμα ο Μακαριώτατος επέδωσε πλακέτταν μετ’ επιγραφής χωρίων του Κορανίου.

Μετά την επίσκεψιν ταύτην εις το Πατριαρχείον ο πρίγκηψ συνοδευόμενος υπό του Μακαριωτάτου και των Αγιοταφιτών Πατέρων και της συνοδείας αυτού κατήλθεν δια του Κεντρικού Μοναστηρίου και του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου εις τον Ναόν της Αναστάσεως και επεσκέφθη το προσκύνημα της Αποκαθηλώσεως, τον Πανάγιον Τάφον, το Καθολικόν και τον Γολγοθάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου