Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο νέος Πρέσβης της Σερβίας στο Ισραήλ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων



 
από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Την Δευτέραν, 24ην Απριλίου /7ην Μαΐου 2012, ο νέος Πρέσβυς της Σερβίας εις το Ισραήλ κ. Zoran Basaraba, συνοδευόμενος υπό ενός συνεργάτου αυτού, επεσκέφθη το Πατριαρχείον. Τον νέον Πρέσβυν εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά τινων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις περί των ανέκαθεν αγαστών σχέσεων Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Πατριαρχείου της Σερβίας και της σταθεράς συμπαραστάσεως του Ελληνικού λαού προς τον Σερβικόν λαόν.

Εις την συνάφειαν ταύτην ο Μακαριώτατος ωμίλησεν εις τον κ. Πρέσβυν και περί του έργου του Πατριαρχείου εις την Αγίαν Γην από των Βυζαντινών χρόνων αλλά και μετά τούτους, ότε από της Αραβικής κατακτήσεως  (638 μ. Χ. και εξής), από του Πατριάρχου Αγίου Σωφρονίου και εξής, ότι το Πατριαρχείον ελειτούργησε με τον εκάστοτε Πατριάρχην ως εθνάρχην, εξασκούν έργον θρησκευτικόν, κοινωνικόν, πολιτιστικόν και ειρηνευτικόν εις την Αγίαν Γην.

Επί τούτοις ο Μακαριώτατος επέδωσε τω Εξοχωτάτω Πρέσβει το βιβλίον της Ιστορίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων του μακαριστού Αγιοταφίτου και Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου