Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μητροπολίτης Φιλαδελφείας: Οφειλόμενος αντιπελαργισμός στον εορτάζοντα Πατριάρχη μας Θεόφιλο Γ'

από την Ι.Μ.Φιλαδελφείας
:
Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on gmailMore Sharing Services
Χαίρει  και ευφραίνεται το των Ιεροσολύμων Πατριαρχείο στις 9/22 Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης των Αγίων  Σαράντα Μαρτύρων,ανάμεσά τους και  ο Άγιος Θεόφιλος.Στην  μακραίωνη χορεία των Πατριαρχών υπάρχει  ο Πατέρας και Ηγούμενος ,ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ο Γ΄. Απ΄ άκρη ως άκρη της η Σιωνίτιδα Εκκλησία πανηγυρίζει για τα ονομαστήρια του Δεσπότη της και Αφθέντη της.Ο Οποίος αύριο,Κυριακή Β΄Νηστειών, θα τιμήσει δεόντως τον προστάτη του Άγιο Θεόφιλο.
Από το 2005 ,έτος  εκλογής και ανόδου του στον πατριαρχικό Θώκο,  η πολιτεία Του έγινε μέτρο σύγκρισης,η αγάπη Του παροιμιώδης,η φροντίδα Του μοναδική.Γνώστης άριστος των θεμάτων και προβλημάτων του Πατριαρχείου ,υπερασπιστής ακραιφνής των θεσμίων του και των δικαιωμάτων του,βοηθός και σκεπαστής των αδελφών Του,κληρικών και λαϊκών.
Χωρίς να υπολογίζει προσωπικό κόστος ο Μακαριώτατος γράφει την ιστορία Του και εμείς τα πνευματικά  Του παιδιά παρακολουθούμε με θαυμασμό την συγγραφή αυτή και υπογραμμίζουμε το σθένος,την αποφασιστηκότητα,τον ρεαλισμό.
Η  Μητέρα των  Εκκλησιών  έχει  καταστεί  υπολογίσημος  δύναμη  εντός  της  Ορθοδοξίας, με θεολογικό υπόβαθρο και σοβαρότητα.Τούτο φάνηκε και στην πρόσφατη Σύναξη των Προκαθημένων στην Κωνσταντινούπολη,στην οποία μετείχε ενεργά και δυναμικά.Ταυτόχρονα απολαμβάνει τον σεβασμό από πολιτειακούς παράγοντες ανά τον κόσμο -ορθοδόξους και μη- διεθνούς φήμης και κύρους.Ιδιαίτερη σχέση διατηρεί με την Μητέρα Πατρίδα,την φίλτατη Ελλάδα μας.’Αρχοντες και αρχόμενοί της τον περιβάλουν με εμπιστοσύνη για τα όσα πράττει.Επίσης όλως ιδιαιτέρως και έμπρακτα  εκτιμάται από τις Αρχές των υπό την δικαιοδοσία Του κρατών.Ο Χασιμιτικός Οίκος του Βασιλέα μας Αμπτάλα τρέφει τα κάλιστα των αισθημάτων του για τον Πατριάρχη μας κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟ. Αποκορύφωμα αυτών είναι και η πρόσφατη απονομή του Ανώτατου Παράσημου της Χώρας στον Μακαριώτατό μας.Τα αυτά αισθήμτα έχει και εκφράζει  και ο Εξοχ. Πρωθυπουργός του τόπου.Χαιρόμαστε πολύ για όλα.
Η επιλογή ικανών συνεργατών,η προαγωγή αξίων κληρικών,η προσέλκυση νέων αδελφών ήταν και είναι στην ανύστακτη μέριμνά Του για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Πατριαρχείου μας.Ο φόρτος των εργασιών Του δεν απορροφά το φιλακόλουθο ύφος και ήθος Του,γενόμενος τύπος  και  παράδειγμα για τους υπολοίπους.
Εμείς,από την όμορφη γωνιά της μεγάλης και πολυπολτισμικής οικογένειάς Του, την φιλόξενη Ιορδανία, σπεύδουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Πρώτα στον Κύριο  που  μας δώρησε   τέτοιον  Ποιμένα και  Διδάσκαλο  και ύστερα  τον  Μακαριώτατο κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟ για τους κόπους και μόχους που καταβάλει για το πνευματικό καλό του ποιμνίου Του,όλων μας.
Ζητούμε συγνώμη για τα λάθη μας που τον πίκραιναν,αφού  αν  και  ότι  έγινε  δεν  ήταν  ηθελημένα.Δεν παύουμε να Τον μνημονεύουμε στις κοινές ή στις κατ΄ιδίαν προσευχές μας,όχι ως πράξη συνήθειας ή υποχρέωσης.Είναι ο καρδιακός οφειλόμενος αντιπελαργισμός στα όσα έδειξε η στοργή Του και όσα μας επιφυλάσσει η αγάπη Του.Αποδεικνύει με λόγια και έργα ότι είναι  ΘΕΟΦΙΛΟΣ  όχι μόνο στο όνομα,αλλά στην ουσία.Ευχόμαστε να έχει χρόνια πολλά και την καρποφορία τους θα την γευόμαστε,θα την χαιρόμαστε,θα την καμαρώνουμε πάντες.
  Ο  Φιλαδελφείας  Βενέδικτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου