Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Προσκυνηματική επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Σταυρού των Ιεροσολύμων


Από την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων
ς
Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on gmailMore Sharing Services
Την Τετάρτη 2 Απριλίου και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, το Jerusalem Press Club και η Ομάδα Διαθρησκευτικού-Διαπολιτισμικού Διαλόγου, κατόπιν πρωτοβουλίας της επικεφαλής της Δρ. Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, συνδιοργάνωσαν επίσκεψη-περιήγηση των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και Ισραηλινών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων. Τους 38 εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Γέροντας Κλαύδιος Πέππας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.
Συμμετείχαν οι συνεργάτες του Jerusalem Foundation, του China Radio International και Xinhua News Agency, του περιοδικού Israel Today και της IBA, IBA News και Kol Israel, του Jewish Telegraphic Agency (JTA) καθώς και των USA Today, International Business Times, Deutsche Welle, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Agence France Press, Belgian National Radio κ.άλ.  Ανάμεσά τους ο διακεκριμένος καθηγητής και συνθέτης Menachem Zur,  ο Dani Wassner της Jewish Federations of North America και ο συγγραφέας του περίφημου λευκώματος “Holy Land” για τις Ιερές Μονές στην περιοχή, φωτογράφος Hanan Isachar.
Με μεγάλο ενθουσιασμό οι προσκεκλημένοι απήλαυσαν την αποκλειστική περιήγηση με οδηγό τον Πάτερ Κλαύδιο και την Δρ. Αρμπελάεθ, ιδιαίτερα κατατοπιστική, στο Ναό, το Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη και το Καθολικό της Μονής. Είχαν επίσης την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις προς τον Ηγούμενο, για να γνωρίσουν τη μακραίωνη ιστορία, να θαυμάσουν τους πολύτιμους θησαυρούς και να πληροφορηθούν τη μεγάλη σημασία της Μονής για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό στο κράτος του Ισραήλ.
Ήταν μια πολύ σημαντική και μεγάλης σημασίας εκδήλωση με ευρύτατη απήχηση, για τη γνωριμία και διάδοση της μακράς παράδοσης και του ανεκτίμητου πολιτισμικού πλούτου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
ΛΕΖΑΝΤΕΣ
-Τους 38 εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Γέροντας Κλάουντιο Πέππας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.
-Συμμετείχαν οι συνεργάτες της Jerusalem Foundation, του China Radio International και Xinhua News Agency, του περιοδικού Israel Today και της IBA, IBA News και Kol Israel, της Jewish Telegraphic Agency (JTA) καθώς και των USA Today, International Business Times, Deutsche Welle, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Agence France Press, Belgian National Radio κ.άλ.  Ανάμεσά τους ο διακεκριμένος καθηγητής και συνθέτης Menachem Zur
-Ο Dani Wassner της Jewish Federations of North America
-Με μεγάλο ενθουσιασμό οι προσκεκλημένοι απήλαυσαν την αποκλειστική περιήγηση με οδηγό τον Πατερ Κλαύδιο και την Δρ. Αρμπελάεθ, ιδιαίτερα κατατοπιστική, στο Ναό, το Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη και το Καθολικό της Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου