Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η κοπή της Βασιλόπιττας εις την Πατριαρχικήν Σχολήν της Αγίας Σιών



από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - Εκ της Αρχιγραμματείας

Το απόγευμα της 1ης / 14ης Ιανουαρίου 2013, Πρωτοχρονιάς (π. η.) έλαβε χώραν η κοπή της Βασιλόπιττας εις την Πατριαρχικήν Σχολήν της Αγίας Σιών.

Δια την κοπήν της Βασιλόπιττας η Σχολή είχε διοργανώσει μικράν τελετήν με σύντομον προλόγισιν του Σχολάρχου μοναχού π. Φωτίου δια την σημασίαν των ημερών του Αγίου Δωδεκαημέρου και με ύμνους εκκλησιαστικούς και κάλαντα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα από τους ιεροσπουδαστάς της Σχολής.

Την τελετήν ταύτην ετίμησαν δια της παρουσίας αυτών η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Σωτήριος Αθανασίου, ο αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας εις την Παλαιστινιακήν Αυτονομίαν κ. Αντώνιος Σαμούτης, και Αγιοταφίται Πατέρες και άλλοι, καθηγηταί της Σχολής και τινες προσκυνηταί.

Κόπτων την Βασιλόπιτταν ο Μακαριώτατος, ηυχήθη καλάς πνευματικάς και μαθητικάς επιδόσεις εις τους δοκίμους της Σχολής δια το Νέον Έτος 2013 και επέδωσε ενί εκάστω Χριστουγεννιάτικον δώρον παρά του Πατριαρχείου ωσαύτως δε έπραξε και ο Γενικός Πρόξενος κ. Σωτήριος Αθανασίου, προσφέρων δώρον ενί εκάστω των δοκίμων.

Η τελετή της κοπής της Βασιλόπιττας έληξε δια του Πολυχρονισμού του Μακαριωτάτου, ευλογούντος τους δοκίμους και πάντας τους παρισταμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου