Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στο Ναό της Γέννησης



 
από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Την Τρίτην, 12ην /26ην Ιουνίου 2012 ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρος Πούτιν, τελών επισκεψιν εις την Παλαιστινιακήν Αυτονομίαν, επεσκέφθη το θεοδέγμον Σπήλαιον και την Βασιλικήν της Γεννήσεως εις Βηθλεέμ.

Τον Πρόεδρον κ. Πούτιν και την συνοδείαν αυτού  υπεδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. περιστοιχούμενος υπό του Πατριαρχικού εν Βηθλεέμ Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιορδάνου κ. Θεοφυλάκτου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, των διακονητών του Προσκυνήματος της Βηθλεέμ και άλλων Αγιοταφιτών.

Ο Μακαριώτατος μόνος και άνευ εκπροσώπων των άλλων Κοινοτήτων συνώδευσε και εξενάγησε τον Ρώσον Πρόεδρον εις την είσοδον και το Κέντρον της Βασιλικής, η οποία τυγχάνει χώρος αποκλειστικής λατρείας των Ορθοδόξων.

Προ του εικονοστασίου της Βασιλικής και από της θύρας  του Ιερού Βήματος ο Μακαριώτατος πρσεφώνησεν τον Πρόεδρον αγγλιστί ως έπεται: ίδε ηλεκτρονικόν σύνδεσμον

http://www.jp-newsgate.net/en/2012/06/26/2104/ και προσέφερε Αυτώ φιλντισένιον αστέρα, κατασκεύασμα καλλιτεχνών της Βηθλεέμ.


Εις τον Αστέρα εν τω Σπηλαίω εξενάγησε τον Ρώσον Πρόεδρον ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, εις δε την Φάτνην εδέχθη τούτον ο Φραγκισκανός φύλαξ  εις το παρεκκλήσιον δε άμα έναντι της βορείου πύλης του Σπηλαίου, ο αντιπρόσωπος των Αρμενίων.

Λαβών την ευλογίαν του πανσέπτου και θεοδέγμονος Σπηλαίου ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ρωσίας, ανεχώρησε δια τας επαφάς Αυτού μετά του Προέδρου κ.  Αμπάς Αμπού Μάζεν και άλλων παραγόντων της Παλαιστινιακής Αυτονομίας εις την περιοχήν της Βηθλεέμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου