Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σάς παραθέτω φυλλάδιο της Αντιαιρετικής ομάδας Ιεράς Μητρ. Πατρών πού καταγγέλει την Αιρετική ομάδα τού κ. Φέγγου.


Η πολυπληθέστερη απο τις Πενντηκοστιανές ομάδες στη χώρα ειναι η αποκαλούμενη((ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ)) με ιδρυτή τον κ.Λεωνίδα(Λούη) Φέγγο.Η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε μολιςτο 1966 και εχει την απαίτηση να την αναγνωρίζουμε ως συνέχεια των Αποστόλων!!!!Εκδίδει την εφημερίδα ((ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ))και εχει Ραδιοφωνικό Σταθμό με το ιδιο ονομα.
Ο κ. ΦΕΓΓΟΣ ΑΥΤΟΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ...

Η διδασκαλία της αν και εχει πολλά κοινά με των αλλων Πεντηκοστιανών ομάδων ,εν τούτης διαφέρει σε πολλά σημεία διοτι ειναι ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗΣ :

`Οπως ολοι οι αιρετικοί στην ιστορία ετσι και ο κ ΦΕΓΓΟΣ παρουσιάζεται χωρίς κανέναν ενδιασμό ως αυθεντία στήν ερμηνεία της Αγίας Γραφής ανώτερος και απο τον Αγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο(αφού δεν πιστεύουν σε Αγίους)!!!!διότι μιλά -οπως ο ιδιος ισχυρίζεται -αμεσα με τον ιδιο τον Θεό ,ο οποιος του λέει τι κήρυγμα θα κάνει! !Μάλιστα διακηρύττει οτι εχει ήδη σωθεί <<εχω ήδη λάβει την αιώνιο ζωή και την αισθάνομαι,τη ζώ με αγάπη ,με χαρά με ειρήνη με ευλογία με φανέρωση του Θεού στη ζωή μας>>ενώ καυχιέται λέγοντας <<εχω αποκτήσει μια πείρα στο λόγο του Θεού ,τα θαύματα την επιστήμη ακόμη εχω σπουδάσει ολες τις επιστήμες ,γνωρίζω τις θετικές>>!!Συμφωνούν αραγε τα παραπάνω με το πνεύμα και το γράμμα της Αγ. Γραφής ?

Είναι δυνατόν ενας πού κηρύτει τέτοια πράγματα για τον εαυτό του να εχει χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος ?Μπορεί το Αγ. Πνεύμα να αναπαύεται σε αλαζόνες οταν<<ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται ,ταπεινούς δε δίδωσι χάριν>>?(Ιακ δ 6)

Μήπως τελικά δέν ειναι εκ Θεού?

ΧΑΡΙΣΜΑ.........ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

Ο κ. Φέγγος και η ομάδα του ,επειδή πιστεύουν οτι εχουν λάβει το χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος,νομίζουν οτι εχουν λάβει και το χάρισμα της προφητείας,για να προφητεύουν !!Για αυτό με βεβαιώτητα εχουν προφητεύσει(εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Ιανουάριος 1991 τ 2) οτι στη δεκαετία του 1990 επρόκειτο να εμφανισθεί ο Αντίχριστος,να ερθει ο Χριστός να αρπάξει την ομάδα τους στόν ουρανό και να γίνει 3ος παγκόσμιος πόλεμος!!!Επίσης εχουν προφητεύσει οτι <<η ώρα του Αντιχρίστου ειναι οπωσδήποτε πλησίον :ο αρχηγός του ευρωπαικού κράτους θα ειναι ο Αντίχριστος .Και το τέλος του 1992 που εχει εξαγγελθεί η ενοποίηση της Ευρώπης ,θα δούμε πολύ καθαρά το πρόσωπο του Αντιχρίστου>>Και σε αυτό το σημείο ο Φέγγος και η ομάδα του ακολουθούν τούς Αμερικανούς Πεντηκοστιανούς ψευδοπροφήτες(Ε. Vhisenant, D. Miller .C. Taylor Johy Hikle) οι οποιοι εχουν ορίσει διάφορους χρόνους (1988,1992,Σεπτέμβριος 1994,9 Ιουλίου 1994) για την Β Παρουσία του Χριστού!!!Και ασφαλώς αποδείχθηκαν ΨΕΥΔΟ-ΠΡΟΦΗΤΕΣ!



Αλήθεια με τόσες ψευδοπροφητείες που εχουν εκστομίσει οι Πεντηκοστιανοί,ποιός αμφιβάλλει οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ<< ΠΝΕΥΜΑ ΠΛΑΝΗΣ>>? Ο λόγος του Θεού μας εξηγεί ποιό ειναι τι κριτήριο για να αντιληφθούμε ποιός ειναι ψευδοπροφήτης:<<αν κάποιος προφητεύει στο όνομα του Κυρίου και ο λόγος του δεν επαληθευθεί,αυτός ειναι ψευδοπροφήτης(Δευτερ. ιη 20-21).Γι αυτούς που <<πλάνησαν τον λαό μου με τα ψεύδη τους >>,λέει ο Θεός <<αλλόιμονο τους που προφητεύουν απάτες της καρδίας τους ,που λαλούν ματαιότητας και ψεύδη,θα φέρω επάνω τους ντροπή και αισχύνη αιώνια ,η οποία δεν πρόκειται να λησμονηθεί ποτέ>>(Ιερε. κγ 16-40 ,Ιεζεκ ιγ 6-23) <<Εγώ είμαι εναντίον των προφητών που παραπλανούν το λαό μου με τα ψεύδη τους ,λέγει Κύριος>> (Ιερεμ κγ 31).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου